Tuesday, December 29, 2009

2009-2010

haiyh... (awal2 da mengeluh....)
sekejap je nak masuk 2010..
tadi aku buka balik older post..
dari awal terciptanya blog ni smpi la hari ni...

macam2 hal!!
ada suka.. ada duka!!
mcm biasa la sume org melalui benda yg sama kan??

dan dari blog ni juga lah aku kenal kawan2..
mcm syima.. kak jaja..
kat blog ni juga la..
aku luah apa yg aku rasa..
aku kongsi sume cerita suke duke..

TERIMA KASIH pada followers aku..
yg selalu bg komen, nasihat..
dan yg paling aku igt..
masa aku DOWN..
masa aku pisah..
masa tu ramai yg bg support kt aku..
*terharu..

bila buka balik cite2 lama..
aku berharap.. kalau la masa boleh diputar...
kan seronok??
dan aku boleh baiki semua kesilapan aku...

seronok sgt dulu...
sume ada..
dan boleh dikatakn dlu kerap aku kuar gn kwn baik aku diana..
sekarang? sume da berubah...
sejak aku pisah gn ex aku.. yg dah kawin pun beliau..
totally life aku berubah!!!


dan aku doakan juga dia semoga hidup dia aman sejahtera
walaupun aku tau.. jauh disudut hatinya..
dia menyesal.. dan dia x bahagia...
tp x pe.. aku ttp doa baik2 utk beliau...

banyak sgt perubahan yg dah berlaku
sejak bln 8 hari tu..
walaupun baru 4 bulan.. tp dah cukup
utk aku rasa semuanya..

tuhan tu maha adil..
bila kita diuji.. ganjaran pasti menanti...
sekarang aku dah bahagia dgn hidup aku skrg..
dgn life baru dan teman baru...
alhamdulillah...
buat masa ni sumenya lancar..
x mcm dulu.. hari2 aku makn hati...
tapi skrg....
dah lain...
dan beliau amat berbeza gn ex aku....
hahahahahaha x tau la kn nk kata baru.. x la baru...

beliau pun ex aku masa sekolah
kitorg bersama dr form1 smpi form 5..
tp dulu kn cinta monyet?? dn kitorg terpisah...
heheheheh

tp tu lah takdir yg menetukn semuanya...
masa aku pisah, dlm bulan puasa.
aku terjumpa balik beliau...
dan semuanya bermula la dr situ...
so sweettt (lebih2 plak)

beliau ni sumenya boleh buat utk aku..
apa saje... kata la ko nk mkn apa... dia boleh masak ok..
dan yg penting dia pandai masak italian food..
tu yg che' suka tu...
sbb aku suka mushroom sup gn cabonara...
(lapa pulak)

pape pun.. syg ko ttp the best lah!!!


aku harap kamu sume doakan yg terbaik utk aku...
x nk dah meroyan mcm dulu... makan hati.. sakit...
biarlah aku rasa nikmat hidup pula sekarang...

k la.. da panjang sgt rasanya...
nnt smbung lg ye..
da ngantok..
tatatitit tutut..

selamat tinggal 2009
dan selamat dtg 2010...

aku harap ada benda baik yg berlaku 2010 ni...















9 comments:

♥frĂȘaky.gurl♥ said...

salamm...
lame da xjenguk sni...hehe..
epy nuyear 2 u...;)

lyana said...

wish u all the best zieha, alhamdulillah kau dh jumpa yg terbaik untuk diri kau..aku doakan yang terbaik utk kau..chaiyok babe!
happy new year babe~

Syima Syaz said...

goodluck ziha....
lupakan yg lama

Nurly Hamid said...

Yeah Happy New Year!! Semoga tahun 2010 niy lebih bahagia tok ko.. : )
Aminnn.. Eyh, nak new year dah..Bile ntah kita nak ber dating niy? Haha..

fininfinty said...

Ziha.. aku doakan yang terbaik untuk kau.. kalau dah sampai seru jemput2 lah kami..

love u

luvlyziha said...

freaky luv : ha tu la i cari2 blog u x jumpa... click2 blog lama u da block plak.. ni nasib baik u komen sini..

liyana : makcik yana... bila hang mau buka blog da.. hahaha tq2... mungkin dia yg tbaik utk aku..

syima : thanks syima.. btol tu lupakan yg lama ye... pilih yg baru lupa yg lama (iklan sabun DAIA) aahahahah

nurly : hp nw yr gak... oh bila da mau ketemu ni... ahahah sdgkn umah x jauh pun..

fini : t.kasih fin doakan utk aku... aku tau doa ko termakbul tu sbb ko ibu... hahahah boleh?? syg ko juga fini... dan t.kasih juga fini sbb ada masa aku down dulu.. aduyai.. T.T.. terharu.. hahahaha

Fadhlah said...

cukup 4 bulan untuk mematangkan dirimu....kuasa ALLAH..siapa yang tahu?

++eden|essey++ said...

akak harap ko kawen je lah 2010 tuh...tamatkan zaman bujang...jom join kaum2 keluarga plak..sok dah kawen dah ade anak..leh snap gamba2dorg yg besh....hihiii

fininfinty said...

Thats what friend are for :) Jumpa kahwin Iki.. gossip! haiyak!