Sunday, June 14, 2009

"memang sengal"


ok korg suma clearkn mata2 kamuk tu...
ok ni nk cita pasal org ni..
dia ni slh sorg la dari customer2 tu..

korang caya x aku ckp pmpn ni buta?
ok tgk lg gmba tu..
mcm x caya btol?

percaya lah..
pmpn ni buta 2 belah mata..
tp stylo..
rambut mak bapak perang..
ok bleh SMS lg..
dia kirakeypad dia..
pastu bleh MAKE UP lg...
kalah saya..
k byg kn muka nyah cucuk botox..
camtu la rupa dia

yg bawak dia tu celik je.. cukup sifat..
pehal la ko buat pmpn buta tu mcm tu? pehal ko ajar dia pki n wane rmbut camtu?
mmg sian la weh..

Disini ingin aku menegaskan
aku bkn nk kutuk dia ok..
cuma nk cita sikap diorg..

yg dtg td 1 celik 2 buta..
ok.. yg buta 1 laki 1 pmpn(gamba)
dtg la laki buta ni tya "ni harga stand bunting ni bape"
suara mmg nk kuat je..
elok kawan aku datang nk serve dia...
laki buta tu cakap "DTG LA SINI!! NI NK MENIAGA KE X NK NI!"
ada mcm nk lempang x si buta tu?

pastu bila kwn aku da explain suma..
da amik pon stand dia..
dia tya lg "stand ni ada warantty X"
kwn aku ckp xde
sibuta cakp : "eh apsal pula xde? abis mcmana saya nk dapat spare part ni suma"
ha? apa jadahnya ko nk warantty semata2 hanya stand je?


k....
kesimpulannya...
apa jadahnya org buta ni? awk melayu ok?
xleh bersopan ke ckp gn org?
aku bkn nk kata dia xsedr diri
cuma aku nk kata org x kn tlg dia la klu sikap dia camtu, apa ruginya dia ckp baik2?
pastu da la buat kecoh boleh dia kata "aih x kn xbleh kurang price gn org buta?"
klu cmni la gayanya, ada ke org nk bertolak ansur gn sibuta?
aik bila nk kurg price ngaku ko buta?
masa ko belagak nk tya price stand tu ko x igt ko buta?

tolong la ye?
x kira la anda buta ke x buta ke..
xde salahnya klu korg ni tegur org cara baik..
dan aku mmg benci cstomer bongok mcmni..

elok aku sian oask dia buta..
tukar jd mnymph psl dia kurg ajar!!!






9 comments:

lyana said...

sikap dorang buat kite jadi tak respek dgn dorang..


kpd laki buta itu : sorrylah kan..mungkin Tuhan nak bg kecacatan tu pada kau spy kau tahu cmna rsnya.

Syima Syaz said...

ermmmm....org cacat nih sensitif dia lain mcm tau..tapi kadang2 RASA sensitif dia buat kita jadi macammmm SUSAH NAK PAHAM!

Fadhlah said...

sifat manusia ada baik ada buruk nya..yang menjadikannya adalah Allah yang maha besar lagi maha mengetahui...

p/s:klu dia tak buta?mcm mana sikap dia....(may be.....)is that right?

ego-kunun2 nak tutup kekurangan dalam diri..padlah tak rasa dia buta sejak azali...klu org buta dr azali..selalunya dia baik2..hati mmg mulia sebab dia taknampak apa yang terjadi di sekeliling nya...yang dia belajar hanyalah dari mimpi2 yang diterimanya setiap malam...

chipsmore said...

tol ke dy buta 2?? hoho

Aimi Liyana said...

hee, nasihat utk org buta.?? dorg dapat baca ke kat sini.?

:ppp

John Iverson said...

Mcm2 manusia ats muka bumi ni... sabar je la sis

ezy said...

De gak ke org bute cmtu???hurrmm....baru taw ni..

kydie said...

ko biar betul ziha? ye je dia buta silp bley mntk discount..

luvlyziha said...

btol korang... mmg dia buta.. aku ni bukan buta... aku pasti la dia tu buta!!