Sunday, May 31, 2009

"tag by aimi"


Syarat-syarat menerima award ni
1.Pastikan jantina anda adalah perempuan.
mmg la aku pompuan
2.Copy badge sebagai award anda.
da copy tu..
3.Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan.
  1. sebb pmpn boleh cantik2 kuang2..
  2. sbb life pmpn x membosankan
  3. sbb pmpn sentiasa dilndungi, disayangi..
  4. sbb kat tmpt2 shopping sng lg cr brg pmpn.. klu laki? balik2 bnda sama..
  5. sbb pmpn selalu diberi keutamaan mcm pmpn pregnant ke..
  6. sbb pmpn boleh mengada2 klu laki ngada2? alahai mcm nk kne lmpang
  7. sbb pmpn 1 boleh jaga 10 ank.. lelaki? blom tentu lg wakakaka (jgn mrh padlah heeee)
4.Pass kan award ini kepada girlfriends anda.
suma followers pmpn2 saya (sape x amik tu bkn pompn la tu)
thanx ya aimi telah mengetag akak.. iliiiiike

jahanam maxis..
gmba x leh uplod!!

"*&*(&*&(&*("

sabar
MyEm0.Com
sabar
MyEm0.Com
saya msih bersabar
MyEm0.Com
.
.
kurang asam maxis!!! x leh uplod gmba!!!!
MyEm0.Com

Friday, May 29, 2009

"#$@#%@^^&%^&*&*("

broadband maxis bangang
x boleh upload gmba!!!
MyEm0.Com

Thursday, May 28, 2009

"Tag By Hafsham"


1- Copy Award Diatas Untuk Diletakkan Di Blog Anda
ok da copy mopy..


2-Nyatakan 5 Fakta Menarik Tentang Si Pemberi Award Ini
  1. dia da ada peneman baru..
  2. seorg yg setia.. btol!!
  3. seorg sush nk luah perasaan..(dulu la x tau la skang kan?)
  4. suka buat hand made(ni pun dulu.. xtau la skang)
  5. romantika dia ni.. (dulu gak x tau la skang kan..kan..)
3-Setiap Blogger Mestilah Menyatakan 10 Fakta Atau Hobi Diri Sendiri Sebelum Memilih Penerima Award Seterusnya
  1. aku x de hobi.. wakakaka caya lah..
  2. aku x tau apa aku suka makan... hehehe btol ni..
  3. aku x de artis kegemaran
  4. aku confius suka purple ke pink ke gold ke..
  5. aku seorg yg pelupa.. slalu lupa park keta kat ne..
  6. aku sbnrnya seorg yg pemalu.. susah btol nk mulakan berkawan.. biar org tgur aku dulu..
  7. aku pencuai.. segalanya2 cuai... x penah teliti dlm sume aspek haiyh..
  8. aku ada kembar.. lelaki..
  9. aku pemboros....
  10. aku banyak tanya sampai org bebulu gn aku (malu bertanya ko ke jln jahanam la jwbnya)





4-Anda Perlu Memilih 10 Penerima Award Seterusnya Dan Describe Tentang Mereka
  1. fini : dia ni sorg yg macam2.. hahahaha
  2. ika: bisness woman bjaya.. syg sgt family dia dn dia garang pd org yg kcu family dia kan..kan..
  3. aimi: tip top dia ni dulu kat sekolah sbb dia ada lesung pipit n muka mix
  4. nuli: creative & inovatif.. frelance photographer.. coey lotey.. hasil kerja tgn beliau superb!!
  5. kak jaja: dia sporting!! muda dr usia.. (pch rahsia)
  6. yana saidi : kawan lama kat skool dulu.. dia ni suka share info kat blog dia..
  7. cik epal: aku bru jd follower dia.. suka tgk pic2 dia cute..
  8. padhlah : lelaki sejati.. sesuai ni dibuat laki... padhlah serba boleh!!! pandai masak tau dia ni..
  9. ezrina: hahah dia ni suka mkn.. sesuai jd host jln2 makn cari..
  10. cik sya: ni baru nk knl2 gn dia ni kawan nuli... photographer gak ni..


"tag by finfin"

1.Apa Perasaan Anda Sekarang?
ngantuk tp stiil nka on9.. (ayakkk)

2.Saya nak makan?
new york cheese cake secret recipe

3.Saya tak suka?
org smoking.. tlg duk jauh2 dr saya!!

4.Impian saya?
aku nk kurus lah!! skali pun cukup..

5.Haiwan yang saya tak suka?
tikus... peynek la ko tikusss penyeeekk..

6.Saya harapkan?
duit datg bergolek.. supaya dapat shopping hari2..

7.Jika boleh putarkan masa?
aku nk blajar rajin2.. waaaa suapaya aku sng cari kje skang.. tp da telambat..

8.Saya pada 10 tahun akan datang?
mcm ni la juga.. hahahaha boleh?

9.Handphone saya adalah sebuah?
sebuah alt pembantu kecemasan saya.. ini krn dgn hp la mmbntu sy mghilgkn kbosann serta menglink kn saya pada banker syaa 24 hours :D

10.Saya pernah bercinta sebanyak?
perlu ke saya kira you? awwww..

11.Saya suka pada?
kecantikan..

12.Kawan-kawan saya..?
penyeri suka & duka... dgn kwn2 aku la boleh share segala2nya.. gn laki / bf ? haiyh... 50 thn akn dtg pun laki / bf kita xkn fhm pmpn..

13.Pernah dikhianati?
ye pernah!!! muahahaha celaka sial punya pmpn2 tu!!

14.Apa yang anda hendak lakukan terhadap orang yang mengkhianati anda?
jumpa ko lg toreh2 muka ko!!

Senaraikan 8 orang untuk di Tag
  • kak jaja ku cute...
  • padhlah
  • angah
  • sham
  • cik epal
  • nurli
  • aleena izmin
  • nadd


"The Curves"

aku balik je awal hari ni..
jadi ajak dian jenjalan
g the curve...
jadi balik kje lapar trooooos sggh hot rol



mesti mummy fin fin mrajuk ni..
xbekalkn dia HotHot
x bleh.. dia tgh pantang..





kat centre court the curve ada sale barang barbie..




alahai kasut princess..
cute pink purple.. i likeee



lepas da jalan2 cari pasal kt curve..
masa nl balik sggj kdi thailanfd kat resco mutiara..
beli kuetiow tomyam sedap!!


diana tgh tggu oder smpi..
org thailand ni suh aku amik gmba dia..
nak juga..

(cute la dialek diorg)
sekiann

Tuesday, May 26, 2009

"apolobondoeh"


ok.. 1..2..3.. mula!!
tadi, patutnya aku balik kje kul 8 ok..
pastu 7.30 ada customer nk buat name card..
aku da ckp aku nak balik kul 8pm..
x sempat aku nk pas la kt org lain..
pastu dia cakap
"akak... ini sikit saja mau taruk.. itu tulis2 saja"
(bdk laki india)
aku pun sian kat dia.. x pe la
aku tgk simple je draft dia aku pun buat la..
business transport sng je la aku igt..

sekali..........
dia suh aku cari gmba lori 3 tan!!
ok.. aku cari..
da ada dia kata nak lori hicom plak..
ok aku cari hicom pulak..
da jumpa da nih..
dia kata nak canvas wane biru plak..
mak bapak designnnnnnnn
ni da mncabar kesabaran aku nih..
MyEm0.Com

cari gmba je 1/2 jam korg tau x..
xpe sabr lg..
pastu start da babak leceh dia..
tulisan nak bapak besar..

pastu nk tmbh lg ni..
tmbh background
aku ckp ok...
ni da kul 8:15 dah..
cari punya cari la nih backgrnd
last2 dia nk bckground apa!!!!!!!!!!!!!!!

"akak... tolog sikit ha akak..akak boleh cari x itu spiderman punya rumah"
haaaaaaaaaa!!!
apo!!!!
tergelak2 aku kat situ!!
spiderman punya umah?
apo la ko ni..

hahahahahaha
MyEm0.Com
last2 background dia hitam pastu diseri2 kan gn web spiderman...
muahahahahaha
sekian siap sudah lah beliau punya kad..
business transport yg disulami umah spiderman
aku balik kul 8:59...




Monday, May 25, 2009

ZoozozoZOoo

outing photopages n blogger
Zoo Negara 230509


sesi suai kenal..
blogger aku gn kak jaja je..
yg lain suma photopages..





kak jaja..
knl dia dlm blog..
ahd tu 1st time la jumpa face 2 face..
alahai.. comey je..
wlupun bru 1st time jumpa..
tp dia mmg sporting lah!!
mcm da lama knl dia sembang gn aku..

ikut bdk2 photopages tu mcm boring pulk..
sbb buat hal masing..
aku gn kak jaja pun bwk la diri..
dia lak jd mentor aku hari tu ajar ISO..
hhehehe
**********

dlm 12.30 rombongan cik nuli, zaini n apit plak smpi..
diorg smpi kak jaja pun balik...
teruskan sesi pengambaran dgn diorg plak...








smpi 2.30.. aku pun x larat da..
kering segala air dlm badan sbb panas sgt..
aku balik.. tggl la rombongan cik nuli kat situ smpi kul 4..

Thursday, May 21, 2009

"lolololo"

Pic for today..




hari ni dlm sumz name card yg aku buat..
yg ni plig aku kenan...
aku design biasa je..
tp disebbkan wane magenta tu diaplikasikan pd
paper pearl silver..
mmg cute la..
mgkin korg x nmpk jelas kot pic ni..

bear ni alas tgn aku masa pki mouse..
tp staff kt sini tlh mmbulinya dgn memakaikn
beliau coli..


klu korg nk tau ini la teknik laminate kulit2 buku atau kulit profile..
jadi kertas akn lebih keras dan water proof..
mesin ni klu da mula operasi dia..
aiyh.. pening korg 1 hari..
sbb mesin bising ya rabbi..
ditmbh gn suara customer pom pang pom pang..
itu jam ha..
korg rasa nk blig je pc kuar kedai..


masa balik td..
aku suh adik aku bwk g 7e semata2 sbb roti ni..
aku da lama terbaca kt blog kwn aku
ezrina..
kata beliau sdp sgt roti ni..
mmg sdp weh.. x puas mkn 1 bungkus..

sekian..

Wednesday, May 20, 2009

"ahad lepas"

ahd lps aku cuti..
pastu mak aku ni tringin la nk g ariani baru buka tu
kat kota damansara..
ariani tu area giant kota dam
korg cari giant dulu pastu mst korg jumpa ariani tu..

skang ni ada promotion lg..
x tau smpi bila..
2 pcs tudung RM 160..
jimat la korg dlm 30..


taraaa..
tp nmpk cm serabot wane dia..
aku pun amik la 2 kata ada promotion kn..
satu grey stu pink..
lps ni x yah eh org sg buloh
g jauh2 KL tu..
anda bleh g kota dam je.


ahaaa
ni aku akt stor ats..
kat blakang tu printer utk banner..
tu banner aku la tu diorg tgh print...

"apa nak jadi la weh"


hari2
wajib ada kes ragut!!!
mmg x tercapai akal ku lah
apahal durjana2!! gampang ni !!
xde kje lain!!!

yg x bleh blahnya
bila ada yg mati,
kalau la yg mati tu mak peragut ni
baru nk sedar kot?

dan lg 1 hal
tlg la weh polis2 tu
jgn minum kopi je la..
baik ko g ronda kt the mall tu
ada 2 ekor indon hari2 isap gam tepi jalan!!!
esok2 yg isap gam tu yg nk samun org..
da la hukuman x bebaloi gn apa yg diorg samun!!
bleh ke setakat pki bju T
pastu buat kje amal kt kawasan yg diorg samun tu?

ya ampun!!!!!!
weh org da mati...
ko hukum mcm tu je?
byk lg hukuman yg berbaloi nk bg kt penyamun ni..
kalu aku la ada kuasa..
aku seksa peragut nih
smpi x knl mak bapak sdiri da..
hahahah

dan juga pada
kawan2 aku...
jgn melangak...
pki beg silang..
klu bleh sumbat suma benda dlm poket
x yah bwk beg
bwk pun beg plastik je

penat btol hari ni..








Tuesday, May 19, 2009

:)

lama.. ye x update blog nih..
smpi ada org terjerit2 kat shout box aku tuh..
:D
rajin btol dia jalan2 kt blog ni..
.
.
.
.
jadi dipendekkan cito..




hah pendek x cite aku?
:)
apa2 pun tq ye for this blackbaby..
saya suka.. T.T




Thursday, May 14, 2009

"tag by padhlah"

. State the date you have declared with your 1st couple
--♥ x penting ini suma..


2. Adekah anda akan terus berhubung dengan your bf/gf jika anda sudah clash?
--♥ perlu ke? xkuasa aku.. banyak lg keje lain..



3. Ape yang akan anda lakukan bile anda merindui bf/gf anda?
--♥ xpenah plak nk rindu2!!

tp klu aku jumpa, mmg sedap la aku sepak pala dia!!

4. Adekah anda mempercayai bf/gf anda sratos pratos?
--♥ 99%!! 1% lg utk bekalan masa hadapan

6. Adekah anda rase bf/gf anda seorang yang pandai memujuk
--♥ boleh la..

7. Ape reaksi anda dan ape yang anda lakukan apabile kredit bf/gf anda dihabiskan untuk orang len?
--♥ hahaha mmgg berani mati la tu! try test tgk...



8. What are you going to do when your bestiest have a relationship wif your ex?
--♥ aku x amik tau pon..


9. Adekah anda akan menelefon bf/gf anda apabila dsuruh oleh bf/gf anda?
--♥call la.. xkn nk berkira klu dia xbkira gn aku..



10. Ape reaksi anda bile mendapat tahu bf/gf anda masih berhubung dengan ex mereka?
--♥ hahaha ni lg stu hal, jawapan ttp sama, tu mmg berani mati.. pantang tok nenek moyang sedara aku eh..klu nk call2 ngadu nasib ke hapa ke gn ex dia tuh bleh g jahanam la sama2..

wahhh utang2 tag suma da langsai!!


saya nak tag:

xde sapo2!!!

ha lega korg ye?

"promote2"



pada suma folowers2 aku yg comey lotey tu..
yg suka pki selendang tu..
tapi malas nak jalan2 kat Jalan TAR tu korg bleh bli on9 skang..


sahabat ku sayang ni diana dah buat bisness on9 k..
korg bleh klik disinun ------> diana

cth slendang yg dia jual yg aku pki tuh kat ats tu..




Wednesday, May 13, 2009

Ditag oleh mummy finfin

jenama handphone anda? Dan sila googlekan imej handphone.


Sudah berapa lama anda menggunakan handphone tersebut?

sama la gn fini dah 5 bulan..

Apakah wallpaper yang terpampang di skrin handphone anda. Dan terangkan mengapa anda memilih wallpaper tersebut.

korg x caya eh? wallpaper gmba aku sdiri?

caya la.. sbnrnya aku pon x tau npe la aku ltk gmba sdiri.. sbnrnya aku x penah kisah pon nset aku wallpaper apa.. :D

berapa jumlah ‘contacts’ yang terdapat di dalam handphone anda?

134..

Sila masuk ke ‘contacts’ dan pergi pada huruf M. Berapa kenalan anda yang namanya bermula dengan huruf ‘M’?

4 je? hahahaha

Sekiranya diberi peluang, nombor telefon artis mana yang anda mahu? Kenapa?

sape ye? nth aku pon x minat artis2 nih..

Berapa jenis handphone yang anda telah guna, selain handphone yang terkini?

17 hnpne.. :)

aku mmg seorg yg boros!!

hnphne skang pling lama..


Rangkaian telekomunikasi yang anda gunakan? Nyatakan mengapa?
celcom.. value 50 sbb aku kol sape2 pun digi ke, maxs ke, ttp 15 sen per min.

Soalan terakhir.. Nama orang tersayang (bf/gf) yang anda set dalam handphone?

xde plak syg2..

suma pki nama je..


org yg nak ditag:

  • sham
  • fadhlah
  • aimi

ok cukup..


ok fin da jawab hahahaha

nnt update lg ye..

Tuesday, May 12, 2009

Friday, May 8, 2009

"taraaatatatata"


kepada mummy finfin & ika..
(kamu suma bleh click pd nama mereka utk mengetahui betapa adictednya mereka!!)
tolong tenangkan diri anda fini & ika..
bila scroll down ok..
.
.
.
.
.
.
.




aku gn dian g mncuba hot roll kt tesco mutiara damansara
yg mnjadi adicted kpd fini & ika.
aku hrp2 aku x jadi mcm mereka ini kerana aku terlalu malas utk berjalan jauh..


"sogo"

070509


Thursday, May 7, 2009

"Afini!!!!!!!"






ko x bg2 lg email ko..
aku post je la sini kasi ko tgk..

yg ni aku cuba godek2 je..
sbb aku xde idea lg..
tp lg senang ko btau aku tema apa ko nk
ye pn afini..