Friday, March 13, 2009

"Denggi"

Sekian lama hampir 2 minggu
aku x on9..
rindu sgt gn kwn2 blog..
nuli, dian, ika, fini,

aku kene Denggi..
ya ampun..
tuhan je tau sengsaranya..
ni baru denggi blom kene kanser ke jantug ke..

Dimulakan cite..
2 Mac 09 ari tu..
aku tiba2 demam panas..
aku x bleh bgun 2 hari...
suma call in ke msj ke x dilayan..

hari ke3 aku kuat juga g klinik..
Pastu dR kata aku dmm biasa je..
jumaat pun x ok lg..
last2 2am jumaat, aku g HUKM..
mmg x tahan da badan panas sgt2..
pastu kne tahan wad sampai isnin..

1st time aku masuk wad..
hergh!!! x sanggup!!
aku xnk da patah balik wad tu..
sakit mcmana pun biarla aku kt umah..
aku x nk makan kad wad..
aku x nk tdo kul 8pm..
(kt sana kul 8 da sunyi..)
aku x nak jauh gn kwn2 gn family aku..

masa aku kat wad tu..
timbul 1 rasa keinsafan pd diri ini..
nikmat yang Allah bg kat kita ni
terlalu sementara dan singkat sgt..
dan kesihatan yg kita kecapi selama ni..
x kan kekal smpi ke tua..
dan apa yg kita buat hari ini..
sumanya untuk bekalan hari tua..

jadi..
masa kita muda ni la suma nk kne jaga..
makan..
cara hidup..
x sanggup rasanya nk tgk makck2 kat sana sakit..
asma, jantung, usus luka la bagai..
sumany mula dari kita muda..
makan jgn la yg berkalori..
dn yg pentg jgn la smoking..
padahnya di hari tua..
sian...sian..

dan pada hari yg aku kuar tu aku tau..
makck2 kat situ pun berharap akn kuar mcm aku..
tp apa kan daya..
diorg kne tahan lagi..
nth bape lama lg..
aku harap diorg da kuar skang dudk gn family diorg..
aku bsyukur duduk wad 2-3 hari je..
lg lama lg parah aku..

masa duduk wad tu
Diana gn ezan ada lawat aku..
sian diorg menempuh jem sesat lg..

da kuar wad..
x abis lagi pdritaan ku ini..
smbung dmm balik..
batuk selsema..
ni pun da ok la ni aku blh on9
nk 2 mggu juga la aku x kuar,
x buat keje..
tdo je..
xde life!!

alahamdulillah..
skang aku da sehat!!
kembali berbloging..




muka aku kembangggggggggggg
ngeheeee... masuk air byk sgt..
smpi aku pun ting tong..


Aku rindu.. nk shoot2 gamba..
(lama x belek2 kameraa aku)
rindu g shpg gn diana...
rindu Myvi nk ronda2..
sumanya rindulahh..


5 comments:

Aimi Liyana said...

oh alhamdulillah.
nasib baik da sihat..
hehee, selamat berblogging.
tau akak sihat pn sbb ada kak dian kou buat shoutmix tu.. :)

lyana said...

glad u fine now,
cmne leh kna denggi ni? bahaya tau denggi ni..
tatau plak kau tak sehat n masuk wad, kalo tahu bole g visit kau, no wonderlah blog kau sunyi je..sbb aku slalu usha blog kau..suke sgt tgk kau update..

tke care k zeha!

Rui said...

aiyoo, anda kena denggi pula?! kasihan amat..

get well soon ok.. :) kamera tu tak elok biar berhabuk lama sangat, he he..

kydie said...

wahhh....glad u'r ok girl..
cm ner la ko ni...

ish2...

luvlyziha said...

aimi : Tq aimi.. tu la rindu nk bebloging ni..
liyana : erk liyana tgk gak blog aku.. alalala
Rui: aah la rui.. rasa semacam x belek kamera..
Kydie: wah kydie.. bz2 ko pun smpt sggh blog aku ye..