Sunday, April 12, 2009

"Sabak"

ok... dimula kan pagi yg indah.. kul 6.50am..
awalnya saya bangun..
semata2 interview kat politeknik Sabak Bernam..
7.40 bertolak..


oh excited nih..


da sampai.. korg baca entry ni mmg kejap da sampai....
yg aku gn ezan ni..
mak aih...
bapak punya lama dalm kete xsampai2..

skali..
ari ni poli ni ada konvo da..
dan dimulakan kesengalan aku hari ni..
aku dpt slah info plak.. kata ada interview under gov kat sini..
alih2.. ceh govn nya tu ajen pada swasta2 je..
org bg info slah kt aku tu harus dihukum!!!
ada ke, kje gov interview tbuko kat poli sabak nih tadi?
tebuko ni aku buko minda ko nak?
penat2 aku g..
rupanya dia nk promote laman web dia je?
www.jobmalaysiagov.my..
patut la org tu buka table je..
nth aku pun lupa web dia..

jadi? penat je la aku gn ezan kesana..
xpe la kan.. xpenah2 ni aku g sabak bernam..
ari ni aku bejalan dan shoot2tuno gamba je la..
ceh sdpkan ati dan kaki


singgah gerai tepi jln beli mangga...
makcik ni masa aku dtg2 je dia serve camni..

makcik kedai : yes!?
ezan : woo mcm candy bar tgv la pulak makcik ni..
bg greeting kat customer..
makcik kedai : nak beli apa?.... ha amik2 la gamba (ckp gn aku la tu)
ezan : makcik bleh rasa mangga ni x?
makcik pon potongkan mangga..
makcik kedai : sweet?
ezan : sweet..sweet makcik...
(terus ezan angkat sekilo..)





ezan asal ko x drive 2rat je...
dah tu laju je la sampi umah..

xsampi sejam duk umah..
pastu wahhh aku smbung jln lagik..
tp org lain la pulak kan ganti ezan..
kitorg g ou..


lapar ni dr sabak x mkn2...
aku makn spagethi kt wagoon grill arena jusco..

lps tu.. mcm x kenyang lak kan..
next.. big apple..
pastu balik..

ni je la hasil dr ou..
aku pon x tepikir lg nk buat apa gn paper2 ni..


cuteee... kain2 aku beli kat sabak td..
ni pon x tau lg nak buat apa..
kumpul je la dulu..

6 comments:

John Iverson said...

Superb fotografi... Good foods also... thanks for following my blog... its an honor...

Fadhlah said...

kain tu jait buat batal bucuk ajer...cantik apa...

Aimi Liyana said...

tu la jalan yg kte selalu lalu nak balik kampung.

buat apa bawak laju2, hayati la keindahan pemandangan..

hahahaha~!! :p

luvlyziha said...

john : tq jhon..

fadhlah : ayork.. cute2 kain aku bli.. ko suh jait bantl je?

aimi : xde da nk pkr pemandanagn masa ni aimi..
tau nak smp umah je.. wah bebulu slh info..

Cik Angah said...

ziha..lalu x kuala selangor?rumah angah kat sana lah..hehe..mesti lalu punyelah...

ezy said...

ziha...it's me..xtaw la kenal lg ke x..wahh, poli tu, poli kte tu...sudah cantik erk itu poli..hehhee