Thursday, April 30, 2009

"macam2"

apa kne macam2 gn entry aku?...
hahaha maknanya mcm2 hal 1 ari ni..

nampak x apa aku nampak?
k ada la cstomer ni x tau org mana..
dia buat kad undangan ok..
sng ko, pki size name card je..
100pcs..
tgk ah undangn apa..
kduri otok2?
xpaham..


ni la name card aku.. :)
customer tertentu je aku bg.. *weee*
aku tgh meround kan corner nya..
klu nk kad korg berlekuk di bucu..
kne cas ok rm5 for 100pcs..



balik keje..
singgah jejantas..
lpa gilos!! mmg bz rini x sempt nk kuar..
bila lpr..teringin sgt mkn satay..
slh time plak
esk cuti kn jadi penuh la tadi org nk balik kg..
kne mkn laju2 nk bg org lain duduk..


pic masa nak balik..
aku bkn keseorgn..
tp yg mmbawa terpaksa dioutkan dr blog ni.
hahaha


balik d tgk kat bilik aku ada pos ekspres la..
rupanya mulu2 mata aku oder kat
iris da sampi..
tmbh2 lg koleksi mulu2 mata..

"hari ini"

ari ni aku bawak kamera g tmpt kje.. sbb smlm aku da bayr dep utk speed lite :)

(pic b4 amik speed lite)
tu.. tu.. tmpat aku... yg bulat merah tu..
tmpt yg sungguh strategik..

kat kedai gambar kt the mall
testing.. testing..
terujanya.. (aku pakai uniform MCFP)


ni la rupa speed lite saya..
sblum aku bli ni..
macm biasa lah msti refer sifu nuli..
mcm b4 bli kam dulu pun refer dia gak


balik rumah apa lagi..
geodek main la speed lite..
ahaha

pic2 dibawah hasil godekan






oh ye korg.. aku nk ikut kak jaja g outing kat zoo 23 mei.. ni g shoot2 gmba.. kak jaja ni aku knl pun kt blog.. jadi b4 g zoo nnt kne belek balik blog2 dia entry yg lama2 tu bg pengecaman raut wajah beliau.. kang salah cam.. adoi..

"Menjawab tagg Syima"


A. Snap the picture of both inner and outer of your purse



B. Introduce your purse brand, price & where you buy.
brand : Guess
Price : Rm 180 mgkin.. around tu lah.. sume barang guess standard price je kan..
Guess One Utama

C. Take out whatever its inside your purse



Ic Lesen Id Ptpl
Duit kopak.. td cash suma abis kat speed lite..
discount card utk cincin silver aku :) kad ijau @ kad fully shop, mmg aku slalu g fully shop each rm10, dapat 1 cop.. pastu da penuh dpt diskaun konon..
kad merah kuning : kad bulan Lrt bdk cina sebelah aku kat tmpt kje..
dia bg aku simpn buat kenangan..
Jusco Card : nyemak je, dulu kje kpong slalu la pki parking free...
kad itam : name kad supervisor aku
Card Colorful : Kalendar, dpt msa aku bli hadiah aik aku kat Girls Curve..
Resit Bank : tu slip transfer duit.. resit baki mmg aku x simpan sakit ati je tgk..



D. Tagged other 7 persons.

  1. fini (korg tgk la purse dia brand apa.. ):0
  2. sham (semestinya)
  3. aimi (teramat wajib)
  4. kak jaja (suka tag beliau org govmen nih)
  5. ika (ika ni tokey saloon ok, jd apa ye ada dlm purse beliau?)
  6. fadhlah ( kita tgk bape byk duit org bujang nih :) )
  7. nuli (amoi ni pun buat bisnes photographer nih, makcik kayo)


E. Comment on your friend’s (who tagged you) purse.

yg komen aku ni syima.. mmg sesuai lah beliau di tag mengenai purse kern beliau baru shj dihadiahkan purse guess oleh bf beliau.. sungguh bertuah eh..
dalam wallet dia, ada yg penting2 je, lesen, ic, & pic2 bahagia beliau..
tq shima krn menegtag..
tag la lg..
sekian..






x sabar nk kuar gn dian..

wahahaha nak shoot2..
tp bila?
x tau..




Wednesday, April 29, 2009

"TAg By Fadlah"

aku telah dtag oleh fadhlah.. muahahaha
selalu aku tag dia kan..jadi dia suh
1. upload gmba wallpaper sendiri :

2.terangkan pasal wallpaper ni :
wahhh hahah sangat berserabut lah..
sbb aku ni pemalas nk godek2 dlam dokumen..
jadi selalu mmg aku bkk folder baru kat desktop..

gamba ni plak gmba adik2 aku..
aku seorg kakak mithali tau...
sayang adik2..

dengan ini..
seikhlas hatinya saya ingin mengetag :
fini
hafsham
aimi
mufy malek
ezrina
ayan
nadd





Tuesday, April 28, 2009

"Award"

award from
indah
one of my followers..
n very2 appreciate that..
thanks!! indah..
:)


"zzzzzz"

gilos!!!
hari ni penat weh..
penat customer x putus2..
siap dengan salah print..
mak aih..
menjwab la aku esok..
siap dapat tip ari ni..
dari customer..
ahahkz..
1st time nih dpt tip..
sbb aku buat kje dia, dia puas ati kot..
MyEm0.Com
balik kje tadi smbug keje umah plak..
basuh baju 3 trip dol..
skang ni baru setle suma keje..
mau tdo..
sakit tekak
MyEm0.Com
perit idung mau selsema
lama x kuar gn diana..



Monday, April 27, 2009

"yg lepas-lepas"




teruja.. resit ada nama aku..



aha..
ini ju..
bdk tmpt kje aku..
haiyh.. ni beberapa min sblom aku gaduh gn dia..
aku x tau apa masalh dia..
dari pagi tadi (26/4/09)
asyik kata aku lembap la..
x pandai cakap la..
aku tau dia da aura dengki gn aku..

pastu dgn rasa sesuka bapak dia jentik aku gn getah..
wahhhh apa korg rasa klu jadi kat korg?
ada x korg nk lempang dia gn segera tanpa tunda2?

aku dgn segeranya terdush perot dia..
DushHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!
dia teros blah tanpa kata2..
x cakap gn aku dah sampai balik..
ada aku kesah?
g mmpos!!
esk aku dtg ko nk hegeh2 gn aku..
aku trajang tros!




ni lagi satu.. sekian tiada mood utk berbloging..
saya telah menggedik gn hobi baru..
palsu2 nih..
bulu mata palsu..
kuku palsu..
ahahha
skang pantang jumpa kuku palsu..
aku beli!!


:) gmba blur lak..

Sunday, April 26, 2009

tag by mufy mufy comel..

1. anda rasa anda hot?
smestinya tidak.. sbb saya hanya insan yg tiada keistimewaan apa2..

2. upload gambar kegemaran anda.



3. kenapa anda suka gambar ini?
suka sbb kami bertiga.. mcm mini reunion la.. skang suma da buat hal masing2 kan, susah la nk jumpa.. masa ni bday fini, kat umah baru dia..

4. bila kali terakhir anda makan piza?
jumaat lepas (24/04/09)

5. lagu terakhir yang anda dengar.
"selalu mengalah sari Seventeen"

6. apa yang sedang anda buat selain selesaikan tag ini?
basuh baju.. sambil2 tggu spin :)

7. selain dari nama anda sendiri,anda suka dipanggil dengan nama apa?
buat masa ni panggil nam aku je la.. x terpk la nama lain..

8. tag lagi 6 orang dengan hati yg terbuka tanpa rasa kekesalan. sila lakukan kalau tak kena denda mandatori.
  1. fini
  2. ika
  3. sham
  4. fadhlah
  5. nuli
  6. aimi
9. siapa no 1 kepada anda?
ohohohoh geng aku gn diana masa kat sekolah dulu.. ni kuat buli ni..

10. bagaimana pulak dengan no 4?
dia mesti tggl komen kat entry aku..

11. kata sesuatu tentang orang no 5.
dia comey lotey..

12. bagaimana pulak dengan orang no 3
special one for me.. can share everything wit him.. dia layan jew..

13. siapakah orang no 2.
ahahaha sepupu tiri aku boleh...

14. bagi pesanan anda untuk orang no 6.
aimi.. akak mmg suka tag ko!! wajib!

Saturday, April 25, 2009

T.T

Lirik lagu - Seventeen
Selalu Mengalah

jelaskan padaku isi hatimu
seberapa besar kau yakin padaku
untuk tetap bisa bertahan denganku
menjaga cinta ini

pertengkaran yang terjadi
seperti semua salahku
mengapa selalu aku yang mengalah
tak pernahkah kau berfikir
sedikit tentang hatiku
mengapa ku yang harus selalu mengalah
pantaskah hatiku masih bisa bersamamu

jelaskan padaku isi hatimu
seberapa besar kau yakin padaku
untuk tetap bisa bertahan denganku
menjaga cinta ini

mengapa selalu aku yang mengalah
tak pernahkah kau berfikir
sedikit tentang hatiku
mengapa ku yang harus selalu mengalah
pantaskah hatiku masih bisa bersamamu

Sunday, April 19, 2009

"Jawab tag Sham"


Tag By Sham




kucing parsi...
nak2..
ada x sape2 nk hadiahkn?


nak patung yoyo n cici..


suprise party..
kecik2 sudey..


Bestnya klu aku dpt makeup byk2 ni..
nyam2..


wallet
nk tmbh koleksi...
da ada 1 tp nk tmbah lg..

beg LV bleh la...
bleh eh


da pnh pki skali..
tp nak lagi..
dan botol dia tahan..
sbb pnh diuji ketahananya..
...?

jam ni da tgk smlm
kt ou
sukeeeee

nak kamera lomoooooooooooo
penting ni!!!

Ni last la hadiah yg aku minta..
:)

nak tag :
afini
ika
nisa
rose natsha
mufy malek
ezy
fadhlah
aimi
key me
kak jaja



Saturday, April 18, 2009

"cuti cuti cuti "

hari ni cuti
.
.
esok cuti
.
.
lusa benti
.
.
huahuahuahauha

jadi utk mengisi percutian aku
aku g la ou..
da lama x g ou..
da 2 minggu kot..
sejak diana hari2 OT.
.


td smpi ou dlm kul1 kot..
pastu tros g bli tket tkut rmi..
sian aku cte da lama bru nk g tgk..
klu x, nk tgk mall cop td
tgk mcm x best..
la rupanya bca kt blog fini..
siap masuk gold class lg


da bli tket 3.45pm..
menuju ke pucak donut plak..
3 ckup utk aku sorg..


love.. love..love..


next.. main game..
lembu menarik perhatian aku gn candy2nya..


tapi ni je la hasil lembu diatas k.asam!!


da penat ni bertarung gn lembu hampeh tu.
mmbuatkan aku kelaparan lg..
tp ni aku mkn 1 je la..
oh tamak btol klu dua2 aku mkn..


next.. ohohoi ad pesta mknn korea..
tp x beli ape pon..
mcm non halal je..
awek2 korea cun2 n sopan...



ok next.. g tukar beteri jam baru..
da bpe ari x jalan jam ni..
dan2 kan ko jam mentang2 da abis waranty time tu la ko nk buat hal..
(terglamor plak mamat nih)


ok jam da bnyawa skang.. kat stu gak aku tkr jam..
ahakz... jam yg aku pki mula2 tu rign bebenor..
x sadap nak hayun..



ni 1st time mkn satay ni..
rasa dia masin, pedas..
perghhhh xsdp lgsung!!
(ni bkn kt pesta mkn korea ni kat delica jusco dijamin kehalalannya)

lps mkn tros msuk panggung..

lps tu tros... balik..
ngantok dol..


kt ou bli ni je..
utk tmbh koleksi sticker n reben aku..
mcm sengal bjln lama2 x tau nk bli apa..

itu sajo..